Egy balatoni apartman fontos részletei

Egy balatoni apartman fontos részletei

Egy balatoni apartman esetében is érvényesek azok a szabályok, amelyek bármilyen más szálloda vagy hotel esetében. Interneten vagy telefonon előre szükséges lefoglalni, kibérelni pedig a helyszínen lehet, személyes megjelenés során. Egy balatoni apartman bérlésekor több dolgot is fontos figyelembe venni. Egy balatoni apartman ára a szezontól, a nagyságtól és a felszereltségtől is függ. A maximális létszámra vonatkozó szabályokat minden vendégnek fontos betartania. Egy balatoni apartman esetében mindig feltüntetik a befogadóképességet, így a maximális limitet nem ajánlott túllépni. Általában egy balatoni apartman pótággyal is fel van szerelve, tehát egy 1 gyerekkel rendelkező család egyszerűen elfér az egyszobás balatoni apartman esetében. Amennyiben egy család több gyermekkel érkezne, abban az esetben ajánlott két szobást vagy három szobást bérelni.

PicsArt_1436804388049 PicsArt_1436804512787

Fontos, hogy a vendég előre érdeklődjön a kiválasztott balatoni apartman felszereltsége felől. Egy balatoni apartman felszereltsége soha nem egyértelmű, hiszen olyan is megeshet, hogy a főzéshez vagy étkezéshez szükséges eszközöket nem találjuk meg a helyiségben, míg a tűzhelyet vagy a hűtőszekrényt viszont igen. Az érdeklődés azért is fontos, mert egy balatoni apartman részletességéhez hozzá kell tartoznia a törölközőknek is, amelyek darabszáma és mérete sem egy elhanyagolható szempont. Ajánlott érdeklődni a felől is, hogy a párnákhoz és takarókhoz szükséges ágyneműt biztosítják-e. A balatoni apartman bármely elérhetőségén feltétlenül tájékozódjon az előbb említett tényezőkről! Arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy balatoni apartman akár többletköltséggel is járhat, ezért ezzel is előre kell számolni! Sok olyan balatoni apartman létezik, amelyeknél igénybe lehet venni extra szolgáltatásokat is, amely lehet akár szauna használat és medencehasználat, kerékpárkölcsönzés vagy éppen a takarítás. Olyan is előfordulhat, hogy a nyári szezonban extra díjat számol fel egy balatoni apartman a klímahasználatért.

Természetesen egyedi szolgáltatásai is lehetnek egy balatoni apartmannak, amelyekről nem árt előzetesen tájékozódni. Olyan apartmanok is előfordulhatnak, amelyek mind kialakításban, mind berendezésben mozgássérültek részére is használhatóak. Az ilyen balatoni apartman részleteiről fontos bővebben tájékozódni! Olyan balatoni apartman is található a Balatonnál, amelyek fedett parkolóval és udvarral vannak ellátva. Amennyiben egy olyan család szeretne érkezni, ahol nemrég bővült a család egy kisbabával vagy kisgyerekkel, a megfelelő és szükséges felszerelésről gondoskodni kell, így előzetesen egyeztetni szükséges a balatoni apartman elérhetőségeinek valamelyikén. Ilyen esetekben szükséges lehet egy összecsukható kiságy vagy akár egy etetőszék, amely nem tartozik egy balatoni apartman alapfelszereltségei közé. Általában tudják biztosítani ezeket az eszközöket a vendég számára.

PicsArt_1436702125090 PicsArt_1436702171890

Egy balatoni apartmanban érdemes szétnézni és érdemes átnézni. Az átvételkor ajánlott a víz és az áram megfelelő működésének ellenőrzése, azaz a balatoni apartman állapotának felmérése. Ha ezek közül bármelyik esetében hibát észlelünk, azt a tulajdonossal azonnal közölni kell, így nem érheti a vendéget semmilyen kellemetlenség. Egy balatoni apartman rendeltetésszerűen legyen használva! A használattal kapcsolatos szabályokat mindig meg lehet találni a balatoni apartman házirendjében, melyet el lehet olvasni általában a szállás átvételekor. Az egyik legfontosabb, amely nem csupán egy balatoni apartman esetében igaz, hogy a vendégnek minden esetben meg kell térítenie az okozott kárt, ha nem rendeltetésszerűen használta a berendezéseket vagy magát a szállást!

Ebben a cikkben a balatoni apartman fontos részletei általánosságban vannak említve, a ránk vonatkozó részleteket megtalálja itt weboldalunkon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.